2013. Csillebérc

A 2013 júniusában szervezett nyári táborunkban a már megszokott intenzív és értékteremtő programok mellett célunk volt, hogy az alapítvány két Tanodájának (Kishajmás és Csobánka) gyermekei megismerjék egymást. A hagyományos tábori programok mellett (tábortűz, sorversenyek)olyan képzőművészeti (Zavadszky Éva keramikus művész), zenei (Szilvási István – Szilvási Gipsy Folk Band) és újságírást bevezető (Szőke Judit) tevékenységek elé lettek állítva a gyerekek, melyek növelik nyitottságukat, önbizalmukat, műveltségüket és a tehetségük is felismerhetővé vált.

Ahogy tavaly is, mind a kuratórium, mind a felügyelő bizottság tagjai is együtt táboroztak a gyerekekkel, illetve meglátogatták egy-egy program alkalmával őket. Emellett az idei táborban az önkénteseink segítségét is élvezhették minden nap a gyerekek.

 

A programot a Nemzeti Tehetség Program (NTP-RITP-12-P-003) a „Roma fiatalok integráló környezetben megvalósuló tehetséggondozó szolgáltatásokhoz történő hozzáférésének támogatása” c. pályázat segítségével valósítottuk meg.