A tanodák a hátrányos helyzetű, kiemelten a roma gyerekek iskolai sikerességét elősegítő, iskolán kívüli programok. A civilség, a gyerekek helyzetéhez való alkalmazkodás, az önkéntes munka, a motiváció csúcsra járatása, a komplexitás és a magas mérce minden szereplővel szemben a mi tanodáink legfőbb jellemzői. Célunk, hogy minden hozzánk járó gyereknek legyen esélye úgy teljesíteni az iskolában és a továbbtanulásnál olyan utakat választani, ami megfelel képességeiknek, érdeklődésüknek és legkevésbé befolyásolja érvényesülésüket az anyagi helyzetük és egyéb korlátozó körülményeik.

Kishajmás

Kishajmáson 2011 óta Bán Mari vezetésével működik a tanodánk, két önkéntes segítővel. Az iskolán kívüli tanulást segítik, szinte minden osztályban vannak diákjaik. Fejlesztési tervet készítenek, elérendő célokat fogalmaznak meg közösen és azt is, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy ezeket a célokat elérjék. Kapcsolatban áll az iskolákkal, ahová a gyerekek járnak, figyeli a helytállásukat, reagál a felmerülő problémákra. A továbbtanulás előtt jó alaposan körüljárják a gyerekek orientációját. A Kishajmási Tanodát modellintézménynek tekintjük.

Csobánka

2013-ban csatlakozott az Alapítványunk a csobánkai tanoda kezdeményezéshez, amit olyan önkéntesek álmodtak meg, akik már informálisan korrepetáltak és fejlesztettek gyerekeket a településen. Csobánkai Csoda Tanoda ereje abban rejlik, hogy nagy számú és kitartó önkéntesgárdát tudnak aktivizálni. Munkájuknak köszönhetően 2018-tól már önállóan működnek, mint “hivatalos” tanoda. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sikertörténet részesei lehettünk. Jelenleg támogatói vagyunk a Csodaműhely Egyesület által működtetett tanodának

 

Kapcsolat

 Irodai ügyfélfogadás bejelentkezés alapján

1086 Budapest, Magdolna utca 5-7. 1/113

+36 30 358 6529

info@cseppalapítvány.hu

Írj nekünk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha szeretnél értesülni arról, hol is tartunk éppen, ha van kedved csatlakozni hozzánk akár önkéntesként, támogatóként, vagy csak drukkerként, örömmel tájékoztatunk téged, iratkozz fel negyedéves hírlevelünkre!